? Localizare si suprafata- Comuna Toplita, jud. Hunedoara
Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Localizare si suprafata

TopLocalizare si suprafata

Comuna Topliţa este amplasată în zona de sud-vest a Transilvaniei, mai exact în masivul Muntilor Poiana Ruscă, masiv situat în partea vestică a României, pe teritoriul județului Hunedoara, în Ținutul Pădurenilor. Din punct de vedere administrativ, Comuna Topliţa cuprinde satul propriu-zis şi un numar de 8 sate componente: Curpenii Silvașului, Dăbâca, Dealu Mic, Goleș, Hășdău, Mosoru, Vălari și Manu.
Cordonatele geografice la care putem găsi comuna Toplița, sunt delimitate de valorile 45°41′ latitudine nordică și 22°47′ longitudine estică.
Între aceste limite teritoriul Comunei Toplița însumează o suprafaţă de 5075 ha (50,75 kmp), reprezentând sub 1 % din suprafața județului Hunedoara. Suprafața locuibilă a comunei Toplița este de 17.696 mp. Populația comunei este de 715 locuitori.
Comuna Topliţa se învecinează cu: la nord cu comuna Ghelari, la nord-vest cu comuna Bunila, la vest cu comuna Lunca Cernii de Jos, la sud cu comuna Rachitova, la sud-vest cu teritoriul administrativ Hateg comuna Teliucul Inferior la est.
Suprafaţa comunei este impartita dupa cum urmeaza:
a) 1548 ha – terenuri agricole reprezentand 30,50 % din suprafata comunei, din care: suprafata – arabila 216 ha, suprafata – pasuni 850 ha, suprafata – fanete 482 ha;
b) 2788 ha – fond forestier, respectiv 54 % din suprafata comunei; c). 15 ha – terenuri neagricole, ocupate de curti, cladiri, drumuri, terenuri neproductive, ape şi stufariş.

harta